Letnia Szkoła Prawa Żywnościowego jest inicjatywą mającą już kilkuletnią tradycję w niezwykle umiejętnym łączeniu litery prawa z jej zastosowaniem w praktyce. Polscy i zagraniczni wykładowcy to wysokiej klasy specjaliści w dziedzinie prawa żywnościowego, którzy nie tylko przedstawiają zagadnienia prawne w zderzeniu z problemami, wynikającymi z wdrażania prawa, ale również dyskutują je z uczestnikami. Ten interaktywny profil jest wizytówką Szkoły i świadczy o jej unikatowym w Polsce charakterze. Polecam Letnią Szkołę Prawa Żywnościowego jako znakomicie zorganizowane przedsięwzięcie, rozwijające wiedzę i praktykę prawa żywnościowego.
Prof. Małgorzata Korzycka
Letnia Szkoła Prawa Żywnościowego jest bardzo dobrą okazją do poszerzenia swojej wiedzy z zakresu prawa żywnościowego. Szczególnie cenne jest to, że prelegentami są przede wszystkim osoby w praktyce stosujące przepisy prawa żywnościowego, prezentujące różne punkty widzenia, bowiem pośród prelegentów są przedstawiciele organów urzędowej kontroli żywności, osoby zajmujące się doradztwem podmiotom prywatnym działającym na rynku spożywczym oraz przedstawiciele nauki. Daje to możliwość nie tylko zapoznania się ze stanowiskami prezentowanymi przez różnych podmioty, ale poprzez aktywne uczestnictwo i wzajemną wymianę opinii i stanowisk, możliwe wzajemne zrozumienie się a nierzadko znalezienie konkretnych rozwiązań.
Letnią Szkołę Prawa Żywnościowego, uważam za cenną inicjatywę godną polecenia.
Prof. Paweł Wojciechowski