Co to jest LSPŻ?

W dwóch zdaniach?

Unikalne i wyjątkowo praktyczne warsztaty stosowania prawa żywnościowego, na które miejsca sprzedają się jeszcze przed ogłoszeniem programu.

 

Trochę więcej?

LSPŻ to idealne miejsce do wymiany poglądów i doświadczeń pomiędzy firmami, inspekcjami, przedstawicielami świata nauki, prawnikami i doradcami i firmami branży spożywczej.

LSPŻ daje możliwość zgromadzenia lub aktualizacji kluczowych informacji z zakresu prawa żywnościowego w 3 dni! Dzięki tym kilku dniom wytężonego wysiłku, rozwiązywania konkretnych problemów, zbierania odpowiedzi na pytania, słuchania doświadczeń innych przedstawicieli branży, uczestnicy wracają do pracy bogatsi o wiedzę gotową do praktycznego zastosowania i przygotowani na nadchodzące zmiany legislacyjne.

Praktyczny warsztat stosowania prawa żywnościowego

Jest kilka czynników, które wpływają na wyjątkowość i sukces LSPŻ.

Program

wynik obserwacji i znajomości rynku; odzwierciedla najważniejsze i aktualne dla branży zagadnienia. Niepowtarzalny, chociaż niektórzy próbują go kopiować…

Uczestnicy

zawsze wyjątkowi, zabierający głos w dyskusjach, chętni do analizowania poruszanych zagadnień i skupieni na wykładach.
Wielu z nich uczestniczy w LSPŻ kilka lat z rzędu. Są wśród nich przedstawiciele firm, inspekcji, świata nauki.

Prelegenci

praktycy i znawcy prezentowanych tematów; urzędnicy, prawnicy, doradcy, naukowcy, politycy.

Atmosfera

w trakcie zajęć panuje skupienie i pełna koncentracja, ale z dużą dozą luzu i serdeczności, które zwiększają się podczas przerw i wieczorów. Tej przyjaznej atmosferze sprzyja wyjątkowe miejsce – Pałac Zdunowo oraz zaproszeni Goście, rozmowy przy kieliszku wina do późnych godzin wieczornych, wykwintna kuchnia, otaczająca zieleń pałacowego parku.

LSPŻ - skąd pomysł?

Letnia Szkoła Prawa Żywnościowego funkcjonuje od czerwca 2011 roku i jest to pierwszy kilkudniowy warsztat z prawa żywnościowego w Polsce skupiający ekspertów, praktyków prawa żywnościowego, przedstawicieli urzędów, świat nauki i firm branży spożywczej.

Po kilku latach współpracy z firmami branży spożywczej i poprowadzeniu licznych szkoleń zauważyłam, że na polskim rynku nie ma profesjonalnych warsztatów, które w przystępny sposób dostarczałyby praktyczną wiedzę z różnych obszarów prawa żywnościowego w skondensowanej formie. Zwracały się do mnie firmy, które chciały „wdrożyć” nowych pracowników jak również zaktualizować wiedzę doświadczonej kadry w krótkim czasie i na wysokim poziomie.

Rozwiązywanie codziennych problemów firm oraz wspieranie ich rozwoju dało mi świetne rozeznanie w tematach ważnych dla branży i o nadchodzących zmianach. W oparciu o tę wiedzę a także dzięki ciągłemu monitorowaniu prac instytucji UE i krajowych opracowałam program, który odzwierciedlał aktualne i najważniejsze dla firm zagadnienia prawa żywnościowego. Według tego klucza program opracowuję co roku.

Z przyjemnością firmuję to wydarzenie i poświęcam mu wiele uwagi i zaangażowania. To są takie warsztaty, w których sama co roku z wielką chęcią uczestniczę zarówno prezentując jak i słuchając wybitnych ekspertów prawa żywnościowego.

Dziękuję wszystkim, którzy przyczyniają się do sukcesu Letniej Szkoły.

Izabela Tańska
Pomysłodawczyni Letniej Szkoły Prawa Żywnościowego
Doradca ds. Prawa Żywnościowego
Prezes Zarządu IGI Food Consulting

Zgłoszenie

Wysłanie zgłoszenia oznacza
akceptację regulaminu.
Zgłoszenia należy dokonać wypełniając
formularz on-line
Zgłoś udział