W dwóch zdaniach?
Unikalne i wyjątkowo praktyczne warsztaty stosowania prawa żywnościowego, na które miejsca sprzedają się jeszcze przed ogłoszeniem programu.
Aktualizacja najważniejszych kwestii prawa żywnościowego praktycznie i w pigułce.
Trochę więcej?
LSPŻ to idealne miejsce do wymiany poglądów i doświadczeń pomiędzy firmami, inspekcjami, przedstawicielami świata nauki, prawnikami i doradcami i firmami branży spożywczej.
LSPŻ daje możliwość zgromadzenia lub aktualizacji kluczowych informacji z zakresu prawa żywnościowego w 3 dni! Dzięki tym kilku dniom wytężonego wysiłku, rozwiązywania konkretnych problemów, zbierania odpowiedzi na pytania, słuchania doświadczeń innych przedstawicieli branży, uczestnicy wracają do pracy bogatsi o wiedzę gotową do praktycznego zastosowania i przygotowani na nadchodzące zmiany legislacyjne.
wynik obserwacji i znajomości rynku; odzwierciedla najważniejsze i aktualne dla branży zagadnienia. Niepowtarzalny, chociaż niektórzy próbują go kopiować…
zawsze wyjątkowi, zabierający głos w dyskusjach, chętni do analizowania poruszanych zagadnień i skupieni na wykładach.
Wielu z nich uczestniczy w LSPŻ kilka lat z rzędu. Są wśród nich przedstawiciele firm, inspekcji, świata nauki.
praktycy i znawcy prezentowanych tematów; urzędnicy, prawnicy, doradcy, naukowcy, politycy.
w trakcie zajęć panuje skupienie i pełna koncentracja, ale z dużą dozą luzu i serdeczności, które zwiększają się podczas przerw i wieczorów. Tej przyjaznej atmosferze sprzyja wyjątkowe miejsce – Pałac Zdunowo oraz zaproszeni Goście, rozmowy przy kieliszku wina do późnych godzin wieczornych, wykwintna kuchnia, otaczająca zieleń pałacowego parku.
Letnia Szkoła Prawa Żywnościowego funkcjonuje od czerwca 2011 roku i jest to pierwszy kilkudniowy warsztat z prawa żywnościowego w Polsce skupiający ekspertów, praktyków prawa żywnościowego, przedstawicieli urzędów, świata nauki i firm branży spożywczej.
Po kilku latach współpracy z firmami branży spożywczej i poprowadzeniu licznych szkoleń zauważyłam, że na polskim rynku nie ma profesjonalnych warsztatów, które w przystępny sposób dostarczałyby praktyczną wiedzę z różnych obszarów prawa żywnościowego w skondensowanej formie. Zwracały się do mnie firmy, które chciały „wdrożyć” nowych pracowników jak również zaktualizować wiedzę doświadczonej kadry w krótkim czasie i na wysokim poziomie.
Rozwiązywanie codziennych problemów firm oraz wspieranie ich rozwoju dało mi świetne rozeznanie w tematach ważnych dla branży i o nadchodzących zmianach. W oparciu o tę wiedzę a także dzięki ciągłemu monitorowaniu prac instytucji UE i krajowych opracowałam program, który odzwierciedlał aktualne i najważniejsze dla firm zagadnienia prawa żywnościowego. Według tego klucza program opracowuję co roku.
Z przyjemnością firmuję to wydarzenie i poświęcam mu wiele uwagi i zaangażowania. To są takie warsztaty, w których sama co roku z wielką chęcią uczestniczę zarówno prezentując jak i słuchając wybitnych ekspertów prawa żywnościowego.
Dziękuję wszystkim, którzy przyczyniają się do sukcesu Letniej Szkoły.