Prelegenci LSPŻ

Podczas jedenastu edycji LSPŻ wykłady przeprowadziło ponad 80 wybitnych Prelegentów. Są wśród nich prawnicy, naukowcy, przedstawiciele inspekcji i instytutów branżowych, politycy a także goście prezentujący wykłady specjalne. Poniżej przedstawiona jest lista Prelegentów wszystkich edycji LSPŻ, nie jest to lista zamknięta. Zaznaczamy, że miejsce pracy mogło ulec zmianie.
Izabela Tańska
Doradca ds. Prawa Żywnościowego IGI FOOD LAW
Joanna Olszak
Doradca ds. Prawa Żywnościowego IGI FOOD LAW
Mec. Dariusz Łomowski
UOKIK
Dr hab. Paweł Wojciechowski, prof. UW
Uniwersytet Warszawski
Mec. Anna Kruszewska
partner, Radca Prawny Kancelaria Hasik Rheims i Partnerzy
Joanna Gajda-Wyrębek
Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego – Państwowy Zakład Higieny
Bożena Pławska
Wydział Jakości Żywności i Normalizacji Departament Promocji i Jakości Żywności Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi
dr Katarzyna Stoś
Instytut Żywności i Żywienia
Mec. Michał Tracz
Radca Prawny, Kieszkowska Rutkowska Kolasiński Kancelaria Prawna sp. j.
Magdalena Wolska
"FoodFakty"
Dorota Balińska-Hajduk
Dyrektor Biura Kontroli Jakości Handlowej GIJHARS
dr inż. Justyna Szymani
Dyrektor Działu Rozwoju Jakości i Kontroli Marki Własnej Jeronimo Martins Polska S.A.
dr inż. Katarzyna Świąder
Katedra Żywności Funkcjonalnej i Ekologicznej, SGGW w Warszawie
Mateusz Kusznierewicz
wykład specjalny
Bartosz Stolpe
Kierownik Sekcji Żywności Prozdrowotnej w Oddziale Higieny Żywności, Żywienia i Przedmiotów Użytku w Powiatowej Stacji Sanitarno- Epidemiologicznej w m.st. Warszawie
mgr inż. Marzena Pawlicka
Główny specjalista inżynieryjno-techniczny Zakład Bezpieczeństwa Żywności Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – Państwowy Instytut Badawczy
Beata Bakalarska
Główny Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych
Emilia Hahn
Prezes Zarządu PR Hub Sp. z o.o.
Tatiana Woźnicka
Wydział Bezpieczeństwa Białkowego i Zasobów Genowych, Departament Klimatu i Środowiska, Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Andrzej Czechowski
Radca, Wydział Nadzoru, Departament Nadzoru i Kontroli, Główny Urząd Miar
Prof. Małgorzata Korzycka
Uniwersytet Warszawski
Renata Reroń-Grochowska
Starszy asystent Oddziału Nadzoru Bezpieczeństwa Żywności, Żywienia i Kosmetyków Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna w Warszawie
Anna Starnawska – Oleńko
Wojewódzka Stacja Sanitarno -Epidemiologiczna w Warszawie Sekcja Orzecznictwa
Joanna Markowska
Wydział Jakości Żywności i Normalizacji Departament Promocji i Jakości Żywności Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Mec. Monika Drab
M.D. LEGAL SOLUTIONS
Mec. Marta Lewandowska
Drab–Grotowska, Juszczyńska, Achler Radcowie prawni i adwokaci Sp.p.
Mec. Jowita Prokop
Kancelaria Domański Zakrzewski Palinka
Mec. Tomasz Kaczyński
Radca Prawny, Partner Kancelaria Domański Zakrzewski Palinka
Monika Zagrajek
Ekspert ds. rynku spożywczego, Kancelaria Domański Zakrzewski Palinka
Andrzej Gantner
Polska Federacja Producentów Żywności (PFPŻ)
Renata Księcio
Główny Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno –Spożywczych
Alicja Walkiewicz
Ekspert w Departamencie Żywności Prozdrowotnej Główny Inspektorat Sanitarny
Dr n. med. Janusz Ciok
Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności (EFSA)
Mec. Ewelina Madej
K&L Gates
Mec. Agnieszka Suchecka-Tarnacka
K&L Gates
Mec. Justyna Stefańczyk -Kaczmarzyk
Kancelaria KONDRAT i Partnerzy
Mec. Marlena Żarnecka
Adwokat współpracujący z kancelarią 大成 Dentons
Dr Sophie Hieke
Clymbol.Eufic
Dominik Kupisz
Instytut Logistyki i Magazynowania IB.GS1 Polska
Jacek Pucher
Instytut Logistyki i Magazynowania IB.GS1 Polska
Dr Tomasz Maciejewski
Dyrektor Instytutu Matki i Dziecka
Aleksandra Świeboda
Pełnomocnik Dyrektora ds. Marketingu i PR Instytut Matki i Dziecka
Pablo Biardzki
Head of Creative, Brandwell
Szymon Kudła
Centrum Szkoleniowe JET Wykład specjalny
Bogusław Sonik
Europoseł
Jacek Santorski
psycholog społeczny i psycholog biznesu Wykład specjalny
Antoni Cholewa-Huczyński
wykład specjalny
Prof. Rafał Ohme
wykład specjalny
Dr Michał Skalski
Warszawski Uniwersytet Medyczny
Dorota Krzyżanowska
Główny Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno -Spożywczych
Barbara Szkoda
Kierownik Sekcji Higieny Żywności, Żywienia i Przedmiotów Użytku w Granicznej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w Warszawie
Sebastian Romero Melchor
Food Law Consultants
Mec. Izabela Błaszkiewicz
Hogan Lovells International LLP; Bruksela
Konrad Drozdowski
Rada Reklamy
Dr Péter Dévényi
Węgierskie Ministerstwo Sprawiedliwości, Departament Prawa UE, Budapeszt
Mec. Tomasz Kubicki
Kancelaria Domański Zakrzewski Palinka
Joanna Nita
Doradca ds. Prawa Żywnościowego IGIFC
Paweł Mirosz
Doradca ds. Prawa Żywnościowego IGIFC
Prof. Stanisław Kowalczyk
Główny Inspektor Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych
Karolina Gora
Państwowa Inspekcja Sanitarna
Jacek Rozenek
wykład specjalny
Tomasz Kammel
wykład specjalny
dr inż. Kazimiera Ćwiek-Ludwicka
NIZP-PZH
Laura Koenig
Główny Specjalista w Biurze Orzecznictwa Główny Inspektorat Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych
Marta Wysokińska
radca prawny, Partner, K&L Gates, Warszawa
Prof. Dr. Moritz Hagenmeyer
KROHN Rechtsanwälte Partnerschaftsgesellschaft mbB
dr hab. Patrycja Piekutowska
Gwiazda wieczoru
Marzena Chacińska
Dyrektor Biura Współpracy Międzynarodowej GIJHARS
Kamila Kurkowska
CEO Firemind, Wykładowczyni SWPS
Paulina Smaszcz
Doktor nauk społecznych, szkoleniowiec i doradca biznesowy
Joanna Wrona
DG INFSO, KE
Barbara Ratkovska
Departament Żywności Prozdrowotnej Główny Inspektorat Sanitarny
Ewa Dulińska – Stanek
Wojewódzka Stacja Sanitarno-Epidemiologiczna
David O’leary
Burson-Marsteller Brussels
Prof. Maciej Szpunar
Podsekretarz Stanu w Ministerstwie Spraw Zagranicznych

Zgłoszenie

Wysłanie zgłoszenia oznacza
akceptację regulaminu.
Zgłoszenia należy dokonać wypełniając
formularz on-line
Zgłoś udział